Kako ustvariti najboljšo spletno domeno
| Članek je bil prebran 261 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Spletna domena je v svetu interneta za gospodarske subjekte in ostale imetnike spletnih strani zelo pomembna. Z njo se ločite od naslova spletnih strani vaših konkurentov in ostalih imetnikov spletnih strani. V nadaljevanju bo predstavljeno kateri so koraki za izstopanje iz množice ter kje si spletno domeno lahko registrirate.

Spletna domena

Spletna domena naj vsebuje ključne besede

Spletna domena naj vključuje vaše ključne besede. Domena se mora torej skladati z vsebino vaše spletne strani. To pomeni, da je potrebno najprej preveriti, kaj je vaša temeljna dejavnost na vaši določeni spletni strani in na podlagi njene vsebine prilagodite domeno. Če se na primer ukvarjate s prodajo določene znamke avtomobilov, naj spletna domena vsebuje to znamko ali pa ključno besedo, s katero opredelite, da prodajate avtomobile.

Ustvarite jasno in kratko domeno

Ko uporabnik išče določeno stvar ali storitev po iskalnih mestih, je del njegove presoje, ali bo pregledal vašo spletno stran, odvisen tudi od jasne in kratke spletne domene. Vsebuje naj čim manj črk in besed. Priporočljivo je, da je domena takšna, da si jo uporabnik lahko hitro zapomni. Število znakov naj bo omejeno na približno 15. V primeru večjega števila in različnih tipov znakov bo spletna domena preveč zakomplicirana in uporabniki si je ne bodo takoj zapomnili.

Ključ je unikatnost

Poskrbeti morate, da izstopate. Za to lahko poskrbite z unikatno dejavnostjo ali storitvijo, na to pa je potrebno paziti tudi pri spletni domeni. Ko uporabnik išče določeno storitev ali stvar, je del njegove izkušnje z vami tudi pogled na vašo domeno. Zato priporočamo, da je spletna domena zanimiva, jasna, ter hkrati unikatna. Na tem mestu pa je tudi potrebno opozoriti, da se mora najprej preveriti, ali je vaša ideja o domeni še prosta. Zgodi se lahko, da je nekdo registriral isto spletno domeno že v preteklosti in je posledično vi ne morete uporabljati na spletu.

Izkoristite vse možnosti, ki se vam ponudijo, da bo vaša domena zanimiva, preprosta in da bo uporabnik hitreje kliknil na vašo spletno stran. Svojo spletno domeno pa lahko registrirate na spletni strani zabec.net in si uredite svojo domeno na spletu še danes.

© 24. 06. 2018 - ustavimo-gripo. Oglaševanje.