Za mirno spanje - proti vlomilcem odporna vhodna vrata
| Članek je bil prebran 248 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Bi radi mirno spali v novi hiši ali novem stanovanju?Stanujete v starejši hiši, v katero je enostavno vlomiti? Bi bili radi brez skrbi tudi, ko ste na počitnicah? Pri tem vam lahko pomagajo protivlomna vrata, spodaj pa si preberite, na kaj je potrebno paziti pri nakupu.

Vrhunska tehnologija v funkciji varnosti

Avtomatska ključavnica postaja nekaj vsakdanjega. Avtomatsko zaklepanje dandanes omogoča samodejno zaklepanja vrat brez ključa, torej že s tem, da se jih zapremo. Tehnologija pa je napredovala do te mere, da danes (čisto zares)  nekateri ponudniki vhodnih vrat ponujajo tudi biometrično ključavnico s čitalcem prstnega odtisa za odklepanje vrat. Čitalec prstnega odtisa je namenjen vsem članom družine in je izredno varen, saj pri takem zaklepanju odpade uporaba navadnih ključev (ki jih je brez težav mogoče podvojiti). V navadno ključavnico je tudi lažje  vlomiti. Oba sistema omogočata tako res visok nivo varnosti, seveda ob pogoju, da je tudi preostali del vrat izdelan iz kvalitetnih materialov.

Druge lastnosti protivlomnih vrat

Seveda tehnologija ni vse, vsaka protivlomna vrata se ne zaklepajo avtomatsko in odklepajo z branjem prstnega odtisa. Ob teh dveh, vsekakor dobrodošlih inovacijah, pa morajo vrata imeti tudi druge varnostne lastnosti, ki ustrezajo varnostni stopnji CE 2 ali 3. Obvezni elementi so:  močno  vratno krilo, saj so varnostni elementi (prečni zatiči) običajno nameščeni nanj. Vrata morajo imeti še močne tečaje, saj slednji nosijo težo vrat in držijo vrata gor. Podboj vrat mora biti trdno privit na steno.  Ker nekateri vlomilci poskušajo tudi zlomiti ključavnico, imajo današnja vrata mehanizem, ki preprečuje odlom le-te, v nekaterih primerih pa v ključavnico vgrajena plošča preprečujejo celo vrtanje v ključavnico.

Za še večjo varnost

Varnost vhodnih vrat je preverjena s strani pristojnih institucij in potrjena s certifikatom varnosti CE. Ko izbirate protivlomna vhodna vrata iščite vrata v 2. ali 3. varnostnem razredu. Na koncu pa še opozorilo. Protivlomna vrata niso 100% protivlomna zaščita. So zelo pomemben preventiven ukrep, nikakor pa niso edini ukrep. Premislite ali je potrebno zamenjati oziroma zaščititi vhod v garažo, ali potrebujejo posebno zaščito tudi vaša okna in ali potrebujete tudi alarm.

Tukaj boste zagotovo našli  protivlomna vrata za vaše potrebe.

 

© 24. 06. 2018 - ustavimo-gripo. Oglaševanje.