Ideje za oblikovanje kratke frizure
| Članek je bil prebran 1.427 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Kratke frizure že dolgo več ne nosijo le moški in najpogumnejše ženske, ampak postajajo vse bolj priljubljene med predstavnicami nežnejšega spola. To niti ne preseneča, saj je mogoče takšne lase še vedno oblikovati na raznolike načine. Kratki lasje tako niso samo enostavni za nego in vzdrževanje, ampak so lahko zelo lepi in modni. Velika prednost takšnih las je gotovo tudi to, da so kratki lasje običajno zelo zdravi, saj jih pogosto strižemo in imajo dovolj vitaminov. Kratke frizure so lahko zelo ženstvene in privlačne, oblikovati pa jih je mogoče tudi zelo elegantno. Mnoge ženske se za kratke lase pogosto odločijo po več letih zelo dolgih las. Razlog za to je čas, ki so ga poprej potrebovale za nego, umivanje in oblikovanje svojih dolgih pričesk. Pri kratkih laseh je čas, potreben za umivanje ali sušenje las zares zelo kratek. Več časa se sicer porabi za oblikovanje, pa tudi to ni pravilo – še posebej, če si izberete primerno obliko frizure za svoj tip las. Edino pravilo pri kratkih frizurah je, da si je potrebno lase redno striči. To pomeni, da boste svojega frizerja videli vsaj vsake dva meseca, idealneje pa je, če se k njemu odpravite enkrat mesečno. Pri nas to sicer ni v navadi, v tujini pa se ženske k frizerju odpravijo enkrat na teden ali enkrat na dva tedna, pa to ne velja za prestiž ali ekstravaganco. Privoščite si torej kratke lase – seveda, če si želite spremembe svojega videza in boste lahko živeli brez spenjanja las v čope, kite ali fige.

kratke frizure 2016Kakšno kratko frizuro si izbrati?

Pri izbiri kratke pričeske je potrebno obliko vedno prilagajati potezam obraza. V kolikor je naš obraz nekoliko bolj okrogel, potem je idealna oblika frizure takšna, da so lasje na vrhu glave nekoliko daljši, ob straneh pa krajši (optično podaljšanje obraza). Pri ovalnem obrazu si ni potrebno pretirano beliti glave s tem, kakšna naj bo oblika frizure, saj se na tak obraz lepo podajo različne oblike kratkih frizur. Pri trikotni obliki obraza pa je najbolje pustiti lase ob straneh glave nekoliko daljše, medtem ko jih na sredini glave pristrižemo na kratko dolžino.

Kakšno kratko frizuro izbrati?

Če ste določili svoj tip obraza, potem boste lažje izbrali tudi kratko frizuro, ki se bo najbolje podala na vaše obrazne poteze. Poglejmo si nekaj najbolj priljubljenih kratkih frizur!

Mogoče je med kratkimi frizurami najbolj varna odločitev za kratek bob oziroma paž. Gre za različno dolge paž frizure, ki pa ne segajo nižje od ušesnih mečic. Takšne frizure je razmeroma lahko oblikovati, pri najdaljših različicah, si je mogoče na zatilju celo narediti mini čopek. Zelo priljubljena različica kratkega paža je lunica – gre za kratek paž, ki je zadaj postrižen v obliko lunice. Nekatere se odločijo, da je lok zelo visok in si del las na zatilju celo obrijejo.

Retro je spet in. To pomeni kratke ženske frizure, ki so zadaj zelo polne in oblikovane na okroglo. Če takemu stajlingu dodamo še ruto ali naglavni trak, potem je retro izgled zagotovljen.

Zabrite frizure so in že nekaj let, obstaja pa toliko različic, kolikor je žensk, ki se zanje odločijo. Pri tem so nekatere drznejše in si upajo obriti skoraj polovico las na glavi, druge pa se odločijo samo za majhne zabrite predele, ki lepo razgibajo kratke lase.

Še več idej o tem, kako nositi kratke lase.

Morda vas zanimajo tudi nasveti, kako se rešimo problema mastnega lasišča in suhih las? Preberite tukaj!

© 16. 07. 2018 - ustavimo-gripo. Oglaševanje.