Pr'Hostar – 3. najbolj gledan slovenski film
| Članek je bil prebran 1.152 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Preden so ga začeli predvajati v naših kinodvoranah, si ustvarjalci te slovenske komedije niti približno niso mislili, da bo njihov film v tako kratkem času postal tako zelo priljubljen in gledan. V samo šestih vikendih je tako film Pr’Hostar zabeležil 155.558 ogledov, kar je to slovensko komedijo naredilo tudi za najbolj gledan film letošnjega leta. Če je bil Pr’Hostar najbolj gledan film v 2016, pa je postal tretji najbolj gledan film, ko gre za slovenske filme nasploh.

pr hostar filmPr hostar trailer

Če smo včasih Slovenci veljali za bolj resnobne, celo zamorjene, pa je v le nekaj letih slovenski film pokazal, da znamo Slovenci ustvariti tudi smešne in nepozabne komedije. Slovenska komedija Pr’Hostar je zadnji v nizu dokazov za to, saj je v samo nekaj vikendih postala pravi slovenski fenomen. Zdi se, da komedijo poznajo vsi in da imajo vsi o njej tudi kaj za povedati. Že preko 155.000 Slovencev je komedija tudi dodobra nasmejala, mnoge pa verjetno še bo. Zaradi tega je komedija osvojila tudi drugo veliko zlato rolo, hkrati pa pristala na tretjem mestu med najbolj gledanimi slovenskimi filmi. Na prvem mestu najbolj gledanih je komedija Gremo mi po svoje, na drugem pa komedija Petelinji zajtrk. Glede na to, da so med tremi najbolj gledanimi slovenskimi filmi same komedije, lahko sklepamo, da si gledalci na filmskem platnu najbolj želijo ravno smeha in zabave. Hkrati pa Pr’Hostar s svojimi uspehi dokazuje, da je lahko z omejenimi sredstvi, zagnano ekipo in izvirnimi idejami ustvariti film, o katerem se govori samo o presežkih. Pr’Hostar je iz tretjega mesta izrinil tudi izjemno priljubljeno slovensko komedijo Kajmak in marmelada in vprašanje, če ji ne bo uspelo prilesti še višje. Ustvarjalci komedije pravijo, da jih je gledanost popolnoma presenetila in da na takšen uspeh nikakor niso računali.

Scenarist, igralec in producent komedija, Goran Hrvaćanin, je tako povedal, da je doseženo tretjo mesto zares eno izmed najlepših daril za ustvarjalce filma. Zahvalil se je tudi vsem gledalcem za oglede filma. Da bo Pr’Hostar podiral rekorde, je bilo slutiti že na otvoritvenem vikendu, ko si je film ogledalo rekordnih 28.160 gledalcev. Nato so se uspehi in rekordi samo še vrstili. Že v prvem vikendu je komedija osvojila prvo zlato rolo (meja 25.000 gledalcev). Že v prvem tednu predvajanja je film osvojil drugo zlato rolo za 50.000 gledalcev. V samo 11 dneh je komedija nato osvojila še tretjo zlato rolo za 75.000 gledalcev. V treh vikendih je film že presegel 100.000 ogledov, postal pa je tudi najbolj gledan film leta 2016. V štirih vikendih si je film ogledalo preko 125.000 gledalcev, za kar so si ustvarjalci prislužili veliko zlato rolo. Ko je meja presegla 150.000 gledalcev so si prislužili še drugo veliko zlato rolo.

Zgodba filma

V zgodbi spremljamo propadajoč hotel sredi idile gorenjskega podeželja, ki posluje slabo. Pogoltni lastnik se zato odloči, da hotel proda, s čimer pa ni zadovoljno osebje hotela. Ko se na vratih pojavi sumljiv kupec, se osebje dokončno odloči, da bo sabotiralo prodajo. Če jim bo to tudi uspelo, pa si oglejte v filmu.

FB Pr’Hostar

Morda vas zanima tudi prispevek o tem, kaj je Brainobrain? Vabljeni k branju!

© 16. 07. 2018 - ustavimo-gripo. Oglaševanje.