Skupinski in individualni prevozi
| Članek je bil prebran 906 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Danes moramo biti ljudje vse bolj mobilni in fleksibilni. Tako v prostem času, kakor tudi službeno, zato ljudje vse več potujemo in spoznavamo vedno več novih krajev. Nič čudnega ni zato, da prevozi postajajo vse bolj pomembna tema. Ob naraščanju cen goriva, so se pri nas in na tujem oblikovale številne pobude, kako prevoz ljudi in blaga narediti čim bolj učinkovitega, prijaznega do okolja in žepa. Tako danes obstaja kar nekaj podjetij, ki nudijo skupinske in individualne prevoze, vse bolj pomembne pa so tudi civilnodružbene iniciative, kjer si s prevozi iz kraja do kraja pomagajo kar posamezniki med sabo. Prevozi so tako lahko domači ali pa mednarodni. Zelo pogosto ljudje najete prevoze uporabljajo tudi za prevoz na ali iz letališča, saj so parkirnine na parkiriščih ob letališčih običajno precej dražje, kot pa če se odločimo za najem prevoza. Zelo pogosto se za tovrsten najem odloči tudi več posameznikov, ki imajo isti let oziroma potujejo na isti kraj ob približno istem kraju. Takšni prevozi so seveda cenejši kakor individualni, pogosto pa pridejo tudi manj, kot če bi se na izbrano lokacijo odpravili s svojim avtomobilom.

arrivaAvtobusni prevozi in prevozi s kombijem

Pri nas se ljudje najpogosteje še vedno odločajo za skupinske prevoze, ki so do žepa bolj prijazni. Najbolj ljudje zaupajo avtobusnim prevoznikom in prevoznikom, ki ponujajo najem kombijev. V obeh primerih posamezniki v ceni plačajo najem prevoza – torej vozila in voznika. Takšen prevoz je za potnika najbolj brezskrben, saj samo sede na avtobus ali v kombi in se odklopi, medtem ko za promet, navigacijo in časovno dogovorjene termine oziroma čas prihoda skrbi prevoznik. Mnogi se sami tudi ne želijo podati na tuje ceste, zato se odločijo, da bodo ob odhodu v tujino raje najeli mednarodni prevoz. Na tak način se izognejo stresu in tudi strahu, nepoznavanju ceste in v najslabšem primeru temu, da se bodo na neznanih cestah v prometu zmedli ali izgubili.

Kdaj najeti prevoz?

Za najem prevoza se ljudje odločajo ob različnih priložnostih. Zelo pogosto najamejo prevoz, ko potrebujejo prevoz do ali iz letališča, ali pa ko gredo kam na tuje. Prevoz je mogoče najeti tudi, če želimo obiskati kak priljubljen zabaviščni park, turistično znamenitost ali naravno lepoto. Za najem se tako pogosto odločajo službeni kolektivi ali razna društva, kjer ob različnih priložnostih organizirajo izlete na takšne lokacije. Avtobusni prevozi seveda pridejo prav tudi, ko gre za prevoze skupin otrok ali odraslih, ki presegajo število sedežev v kombiju. Pravzaprav se skupinski prevoz načeloma vedno splača, če na isti kraj ob približno istem času potuje določena skupina ljudi, ki nima težav s tem, da si potovalno vozilo delijo še z drugimi sopotniki. Konec koncev zna biti takšna vožnja bolj zanimiva in zabavna, spoznamo lahko nove ljudi, slišimo nove stvari in izvemo kakšne novice, ki jih sicer morda ne bi slišali. V tujini je praksa deljenega prevoza (skupinskega) precej uveljavljena in jo ljudje s pridom uporabljajo, pa tudi pri nas pa je v zadnjih časih vse več ljudi, ki se odločajo, da se bodo na pot odpravili z najetim prevozom.

Se zanimate za prevoz? Najemi prevoz.

V naslednjem prispevku preverite tudi, na kaj ne smemo pozabiti, ko se odpravljamo na počitnice!

© 16. 07. 2018 - ustavimo-gripo. Oglaševanje.