Uporaba prave kozmetike je ključna za zdravo kožo in telo
| Članek je bil prebran 537 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Vsi vemo, da urejen videz veliko pove o človeku, a se marsikdo pri nakupu izdelkov s področja higiene in kozmetike srečuje z velikimi težavami. Vsak kozmetični izdelek žal ni primeren za vsak tip kože in las, zato je priporočljivo dobro preveriti lastnosti izdelka pred samim nakupom, saj lahko z napačnim izdelkom žal naredimo več škode, kot koristi.

Ob nakupovanju v fizičnih trgovinah pogosto naletimo na težavo zaloge, saj marsikje želenega izdelka nimajo, zato se predvsem ženski del populacije v zadnjem času pogosto poslužuje nakupovanja preko spleta. Da bo nakupovanje še bolj enostavno in da poskrbite, da izdelka zagotovo ne boste preplačali, priporočamo uporabo portalov za primerjalno nakupovanje, kot je na primer Ceneje.si, kjer enostavno lahko primerjate ponudbe istega izdelka pri različnih trgovcih. V nadaljevanju članka si preberite več o izbiri kozmetike glede na vaš tip kože ali las.

Nega las

Vsak od nas se sprašuje kako do zdravih in sijočih las, ki bodo kar prekipevali od zdravja? Izbira pravih izdelkov za nego las predstavlja kompleksen pojem, saj morajo biti kozmetični izdelki prilagojeni tipu in dolžini las, poleg tega pa je pomembna tudi kakovost. Da bi ohranili zdravje in lep videz las danes žal ne zadostuje le kvaliteten šampon.

Ljudje, ki se srečujejo s suhimi lasmi ali lasnimi konicami morajo poskrbeti za zdravje las z lasno masko, obvezno uporabo balzama po samem pranju las in nanašanjem negovalnih olj na izsušene konice las. Priporočljiva je tudi uporaba manj agresivnih ali bolj naravnih barv za lase in manj pogosto pranje las ali občasna uporaba suhega šampona, ki lahko nadomesti pranje.

Podobno je z mastnim tipom las, kjer je priporočljivo pogostejše umivanje las, še vedno pa ni dobro pretiravati, saj s pogostim umivanjem le pospešimo proizvodnjo lasnega seruma. Pretiravanje z uporabo balzamov in olj se ne priporoča, saj na tak način le dodatno zamastimo las. Izredno mastni lasje včasih zahtevajo tudi uporabo posebnih šamponov z magnezijem, ki kontrolirajo delovanje žlez lojnic.

Poseben tip las predstavljajo problematični lasje, za katere je značilno nekontrolirano izpadanje, prhljaj in druge posebnosti. Z uporabo ustreznih kozmetičnih preparatov lahko tudi te simptome omilimo ali dolgotrajno odpravimo.

Kozmetika

Nega kože

Nega kože na obrazu in telesu je danes izjemno enostavna, saj nam kozmetični trg ponuja pestro izbiro uporabnih in hkrati cenovno dostopnih kozmetičnih izdelkov, hkrati pa izjemno težavna, saj nam nego otežujejo onesnaženost, vedno bolj škodljivi sončni žarki in motnje hormonskega sistema. Vsako problematično stanje kože na obrazu ali telesu pa je mogoče omiliti s primernimi kremami, mazili, losjoni, balzami, toniki, maskami, serumi in geli. Več o izbiri primerne kozmetike si lahko ogledaš tukaj:

Za mastno kožo je značilno pretirano nabiranje velikih količin loja, ki v kombinaciji z odmrlo kožo vodi do zamašitve por in posledično do nadležnih aken in ogrcev. Pogosto se takšne težave pojavljajo tudi zaradi neustreznega hranjenja, zato je izboljšanje mogoče doseči le s spremembo življenjskih navad in uporabo ustrezne kozmetike. Osebam z mastno kožo se priporoča redno izvajanje pilinga in čistilnih mask, saj na tak način koži omogočimo, da diha in hkrati odstranimo odmrle in nečiste delce. Pogosto pomagajo tudi kreme, geli in toniki, ki vsebujejo salicilno kislino, ki zavira vnetja in deluje kot kemični piling.

Suha in občutljiva koža v principu zahteva še bolj pogosto in natančno nego. Priporočljiva je uporaba hidratantnih krem in tonikov, ki kožo navlažijo in globoko nahranijo. Poleg dnevne kreme se priporoča nanos nočne kreme in dodatna plast negovalnih mazil, kadar se takšen tip kože izpostavi ekstremnim vremenskim razmeram. Lastnikom suhe kože se priporoča, naj pilinga ne izvajajo prepogosto. Posebej pozorni morajo biti tudi pri depilaciji, saj različne pene in geli za britje kožo še dodatno nadražijo. Prav zato je priporočljivo kožo po depilaciji nahraniti s posebnimi vlažilnimi losjoni.

Nega

© 16. 07. 2018 - ustavimo-gripo. Oglaševanje.