So vam vdrli na spletno stran? Pozor, v tem primeru potrebujete SSL zaščito!
| Članek je bil prebran 83 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

So vam pred kratkim vdrli na vašo spletno stran? Če je do tega prišlo, pomeni, da spletna stran ni bila primerno zaščitena. Posrbite, da do tega ne bo ponovno prišlo in pridobite primerne zaščitne certifikate. Da bo odločitev lažja, preberite kaj sploh SSL zaščita je in kako vam lahko pomaga preprečiti prihodnje vdore na vašo spletno stran in krajo podatkov.

Kaj je funkcija SSL zaščita?

SSL certifikatov je več vrst, njihova vloga pa je pomagati varovati podatke na vašem spletnem mestu (spletni strani), še posebej med procesom prenosa občutljivih podatkov. Roko na srce, SSL certifikate bi morali poznati in v določenih situacijah na spletu aktivirati tudi uporabniki sami. Med najbolj občutljivimi tovrstnimi situacijami je recimo plačevanje in razne druge transakcije preko spletne banke. Varnost je lahko vaša strateška prednost, po kateri se vaše spletne storitve razlikujejo od konkurence. Hkrati pa bodo to znali ceniti tudi uporabniki. Da bo vaša spletna stran varna in da se bodo varno počutili tudi uporabniki, je potrebno izbrati ustrezno zaščito.

SSL zaščita je namenjena vsem, tako fizičnih kot pravnim osebam.

Kaj je SSL zaščita?

Tudi med SSL certifikati obstaja več vrst zaščite, ki jih je smiselno izbrati glede na velikost in promet na vaši spletni strani. V kolikor upravljate z manjšo spletno stranjo, preko katere se ne prenašajo občutljivi podatki (ali samo v manjši meri), se priporoča pridobiti SSL certifikat za domensko potrditev.

Za večje spletne strani večjih podjetij se priporočajo t.i. certifikati za poslovno potrditev. Za spletne strani, preko katerih se izvajajo transakcije se priporočajo certifikati z najvišjo stopnjo zaščite, kot na primer Comodo EV SSL in Comodo Multi-Domain EV SSL. Za vladne in bančne spletne strani, ki so običajno zelo obremenjene z obiskom se priporočajo SGC SSL certifikati (Symantec Sevure Site PRO EV). Če ima vaša spletna stran več poddomen, pa se priporoča bodisi Wildcat certifikate ali večdomenske.

Če vam zanima še več informacij o SSL certifikatih in niste povsem prepričani, kateri bi bil za vas najbolj ustrezen, se obrnite na profesionalnega in zanesljivega ponudnika, ki vam bo na poljuden način razložil vse kar vas zanima.

 

© 16. 07. 2018 - ustavimo-gripo. Oglaševanje.